Dietetyka

– Dietetyka –
– Dietetyka –
– Dietetyka –

Katarzyna Stelagowska

Specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk. Ekspert z zakresu żywienia człowieka i dietetyki, absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki oraz Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Pracę magisterską poświęciła badaniom na temat wpływu żywienia kobiet ciężarnych na przebieg ciąży, zdrowie matki i dziecka. Specjalizuje się w opiece nad kobietami w różnych okresach życia – planującymi ciążę, ciężarnym, karmiącymi. Zajmuje się również dietoterapią schorzeń endokrynologicznych, dietami eliminacyjnymi, dietoprofilaktyką cukrzycy, nadciśnienia, miażdżycy, otyłości.

– Dietetyka –
– Dietetyka –
– Dietetyka –
– Dietetyka –

Anna Wyszyńska

Mama dwóch alergików. Ze względu na rodzicielskie doświadczenia została członkiem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, później też poznała postać oraz wskazówki św. Hildegardy z Bingen z dziedziny dietetyki i ziołolecznictwa.  W swojej pracy i poradnictwie opiera się właśnie na zaleceniach tej niezwykłej mniszki.Jest zarówno teoretykiem (pisze artykuły, prowadzi różne wykłady dietetyczne) jak i praktykiem (prowadzi warsztaty kulinarne „Gotuj ze św. Hildegardą”, których jest autorką, by podpowiadać jak w prosty sposób wprowadzać te zalecenia  w codzienną praktykę).

– Dietetyka –